Musikfestivalen Dagsmeja x RTC!

Samtidigt som Ride the Cow kommer en helt ny musikhelg kallad Dagsmeja att arrangeras i Hemavan. Det är två lokala eldsjälar som själva brukar vara med på RTC varje år som med ideellt engagemang samlat många av dalens aktörer och restauranger för att arrangera en riktigt bra vårhelg i Hemavan med riktigt bra spelningar varje kväll från torsdag till lördag.

En av spelningarna blir dessutom efterfesten för Ride the Cow efter banketten på lördagen med inga mindre än Trainspotters!

För dig som är anmäld till tävlingen ingår entré till spelningen med Trainspotters sista kvällen (kostar 250 kr i dörren), och för övriga spelningar torsdag och fredag finns möjlighet att köpa en biljett i dörren (i mån av plats). Du som inte tävlar kan för-köpa biljett till alla spelningar här.

Dagsmeja en form av snö- eller isavsmältning som inträffar på senvintern eller våren, då solens ökade instrålning får snötäcket eller istappar att börja smälta trots att temperaturen i luften är under noll grader. Det är ett ett gammalt nordiskt ord där efterleden -meja kommer från det fornsvenska ord mäghin, som betyder kraft.

Spelningar under helgen:
Torsdag
20.30 Kulturakademin på Stockstugan
Fredag
17.30 Dj på Anders Bistro
19.15 Johan Ajiroki på Anders Bistro
21.00 Dj på Stockstugan
22.30 Svartanatt på stockstugan
Lördag
21.00 Djs på Olearys
23.15 Trainspotters på Olearys