Restips från POW

Nytt för i år är att vi tillsammans med Protect Our Winters ska jobba för att göra evenemanget så hållbart det bara någonsin går, och en del av det är att uppmana till mer hållbart resande för både deltagare och crew som ska ta sig till Hemavan för tävlingen (och under resor resten av året också såklart!). 

Facebook-grupp för samåkning:

Gå med i vår facebook-grupp för att hitta folk att bo tillsammans och samåka med till Hemavan!

Tips från POW: 

Ett enkel sätt att minska sitt egna avtryck som deltagare i Ride the Cow är bland annat att se över sin resa till och från tävlingen, res gärna med tåg/kollektivt eller samåkning. För att få bättre koll på hur de olika resealternativen jämför sig med varandra kan du även kolla in klimatsmartsemester.se. Där kan du även beräkna hur många kilogram koldioxid just din resa kommer att släppa ut. 

Ett exempel på en resa från Stockholm till Hemavan som bland annat visar hur stor skillnad samåkning kan göra.

Mer info om Protect Our Winters:

Välkommen till POW! Din passion för vintern kan hjälpa till att rädda den. Vi som rör oss ute i naturen har alla möjligheten att göra det något mer klimatsmart, POW samlar friluftsmänniskor för att värna de platser och livsstilar vi alla älskar från klimatförändringarna. Stöd vår rörelse och bli medlem i vår gemenskap av professionella idrottsutövare, forskare, företag och naturvänner idag.

Läs mer och bli medlem på protectourwinters.se eller scanna QR-koden nedan.