Info

Ride the Cow – Sveriges trevligaste friåkningstävling sedan 2008

Tillbaka 7-9 April 2022!

Ride the Cow är en friåkningstävling för skid- och snowboardåkare som har arrangerats årligen sedan 2008.

Eventet är döpt efter dalgången Kobåset i Hemavan där tävlingen äger rum och målet med arrangemanget är att skapa en inbjudande, trevlig och peppande atmosfär där alla känner sig välkomna oavsett tidigare erfarenheter. Alla deltagare får åka båda tävlingsdagarna och upplägget är anpassat för att passa både förstagångstävlande och mer erfarna tävlingsåkare, men fokuset ligger främst på att utbyta erfarenheter och umgås i storslagen fjällmiljö.

Camp 4-6 April 2022

Dagarna innan själva tävlingen arrangeras ett camp som är öppet för alla och framförallt riktat till nya tävlande för att få chans att och uppleva Hemavans fjäll med lokala guider och erfarna freeride-coacher. Den perfekta uppvärmingen inför tävlingen.
Ankomst söndag kväll 3/4. Mer info kommer inom kort.

Tävling 7-9 April 2022

Vårt mål är att vara Sveriges trevligaste friåkningstävling med ett inbjudande och inkluderande klimat där alla känner sig välkomna, oavsett tidigare erfarenheter.
Tävlingen består av två tävlingsåk utspridda på tre dagar, där alla deltagare får köra båda åken. Den extra dagen i schemat är för att gardera oss för eventuellt busväder och gemensamma aktiviteter finns planerade för denna dag oavsett väderlek.

Anmälan öppnar 3 Januari flyttad till: 24 januari

Mer info om tävling och pre-camp kommer inom kort!
Anmälan kommer att öppna måndag den 24 januari.

Åldersgräns

18 år.
16 år med målsmans godkännande, bekräftad förståelse av vad tävlingen innebär och intygande av tillräcklig åkförmåga.

Aktiviteter

För att säkerställa att alla känner sig välkomna och att tiden i Hemavan utnyttjas på bästa möjliga vis kommer vi att ha en mängd aktiviteter planerade, samt alternativa planer vid eventuellt utmanande väder.

Arrangör

Ride the Cow arrangeras av Friåkningsföreningen, en ideell idrottsförening med ändamålet att öka möjligheten till friåkning tillsammans med likasinnade, introducera nya personer till aktiviteten och skapa ett forum för utbyte av erfarenheter, samt att informera och utbilda om fjällmiljö och förtänksamhet i lavinterräng.

Tävlingen och föreningen grundades 2008 av Peppe och Bosse (Patric Samuelsson & Christoffer Boström), två eldsjälar som organiserat eventet sedan dess.

Inför RTC 2022 har arrangemanget av tävlingen lämnats vidare till Lovisa Rosengren och Gabriella Edebo som kommer att driva det vidare i samma anda.

Kontakt

Epost: kontakt(at)ridethecow.se
Instagram: @ridethecow
Facebook: @RideTheCow

Rider ready?
Ride the Cow!