Nytt för i år: Ride the Kalv!

Det är precis som det låter, Ride the Cow ska få en ungdomsklass och namnvalet kan ju knappast vara mer självklart. Ride the Kalv är öppen för skid- och snowboardåkare i klasserna U14 (född 2009-2010) och U16 (2007-2008). Åkare födda 2006 och tidigare (16+) tävlar i seniorklassen.

Ungdomstävlingen sker på samma tid och plats som Ride the Cow, 20-22 april i Hemavan, men vissa justeringar av vilka delar av åket och klippor som är öppna för de yngre deltagarna kan förekomma och kommer att anpassas efter förhållandena. Alla deltagare i ungdomsklassen behöver ha med sig målsman eller ansvarig vuxen på plats på tävlingen. Alla åkare under 18 år behöver målsmans godkännande samt bekräftad förståelse av vad tävlingen innebär och intygande av tillräcklig åkförmåga.

Preliminärt planerar vi att ha två ålderskategorier per gren (skidor/snowboard) samt indelning efter tjej/kille. Beroende på antal anmälda kan justeringar av grupperingen ske då minst 4 deltagare krävs för egen klass.